I båstad får alla jobb

Samtliga elever som efter fullgjord utbildning på Akademi Båstad gymnasiums Vård- och omsorgsprogram haft godkänd praktik erbjuds jobb inom vård och omsorg i Båstads kommun.

 

 

Vård- och omsorgsprogrammet är en utbildning som omsätter teori till praktik och har nära kontakt med vård- och omsorgen. Blivande undersköterskor får möjlighet att arbeta inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri och tillsammans med personer med olika funktionsnedsättningar. Akademi Båstad gymnasium och kommunens Vård- och omsorg har beslutat att garantera alla elever jobb efter fullgjord utbildning inklusive godkänd praktik inom Vård och omsorg i Båstads Kommun.

– Det ligger i vårt gemensamma intresse att erbjuda en utbildning som i sin tur levererar duktiga medarbetare inom vård och omsorg. Eleverna vet redan från början att om de genomgår utbildningen så är framtiden tryggad med jobb. Och vi är jätteglada för vetskapen att vi kan fylla på med kompetent folk i vår personalintensiva verksamhet. Det är därför vi har beslutat att ge en jobbgaranti, säger Monica Ehnberg, Tf vård- och omsorgschef.

Eleverna behöver inte vänta till att hela utbildningen är klar, eftersom det redan efter första årskurs erbjuds sommarvikariat inom kommunen till elever som fyllt 18 och är godkända på praktiken inom vård och omsorg.

 
Nyheter från Socialstyrelsen