Undersköterskor till Skallbergets servicehus

Välkommen till Västerås stad, här får du möjlighet att jobba med det viktigaste! Västerås... stads medarbetare får vara med och bygga samhället och få en hel stad att fungera.
Västerås stad är Västerås största arbetsgivare, en stor organisation som ger möjligheter.


ARBETSUPPGIFTER
Skallbergets servicehus söker två till tre undersköterskor för tillsvidareanställning på 75%.

Med visionen ”Alltid bästa möjliga möte” driver proAros framgångsrikt verksamhet inom områdena utbildning, socialtjänst, vård och omsorg samt fritid och kultur. Med 9000 anställda är vi Västerås stads största förvaltning och omsluter årligen ca 3,6 miljarder kronor. Med satsningar på ledar- och medarbetarutveckling ger vi våra anställda möjlighet att möta brukaren med kvalitet och också bidra till verksamhetens utveckling i en positiv riktning.

Skallbergets servicehus har varit i drift som servicehussedan 1987 och har 84 st lägenheter för äldre och funktionshindrade. De boende har biståndsbeslut för hjälp och stöd enligt SoL och vi utför vård- och omsorgsinsatser i form av personlig och medicinsk omvårdnad. Vi utför även teknisk hemtjänst i form av tvätt och inköp. Social omsorg i form av samvaro och aktiviteter. Restaurangen drivs av proAros restaurangenhet och städet är utlagt på entreprenad. På servicehuset finns även en mötesplats.

Arbetsuppgifter:
Att tillsammans med övriga medarbetare ge hjälp och stöd till de boende utifrån deras individuella behov och önskemål. Du skall ansvara för att vård och omsorg enligt biståndsbeslut utförs med god kvalitet. Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär att du kommer att ha huvudansvar för några av de boende. Medicinska insatser utförs på delegation av sjuksköterska. Du är ansvarig för viss dokumentation.

Vi arbetar med time-care vilket innebär att du i viss grad kan påverka förläggningen av ditt schema. I tjänstgöringen ingår oregelbundna arbetstider.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har godkänd undersköterskeutbildning. Har du erfarenhet av arbete på servicehus eller annan äldrevård, samt av kontaktmannaskap ses det som meriterande. Du har grundläggande datavana och gärna tidigare erfarenhet av social dokumentation.

Som person är du trygg och stabil. Du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du har en god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du serviceinriktad och kan lyssna och förstå kundens olika behov samt vilja tillgodose dessa på bästa möjliga sätt. Ser möjligheter, även i problem. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och verksamheten.

Arbetet som undersköterska kräver att du har god rörlighet och fysisk stabilitet. God grundkondition, inga allergier som kan påverka arbetet i den enskildes hem, då exempelvis husdjur kan förekomma. Samt mental styrka för oförutsedda situationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
 
Nyheter från Socialstyrelsen