Sjuksköterskejobb

Det är vanligt att undersköterskor bygger på sin vårdutbildning och så småningom blir sjuksköterskor. Många undersköterskor skaffar sig en uppfattning om yrket genom att läsa annonser för lediga sjuksköterskejobb. Vi listar de bästa jobbsajterna, ger information om vad som skiljer yrket mot undersköterskejobbet samt visar en informativ film med tips.

Läs mer

Lediga sjuksköterskejobb – de bästa jobbsajterna

Det finns många jobbsajter att välja mellan. Här är våra favoriter som är specialiserade på just sjuksköterskejobb.

1

Sskjobb.se

Det finns en jobbsida som nischat sig mot att samla landets alla lediga sjuksköterskejobb. Sskjobb.se är namnet och här finner du tusentals sjuksköterskejobb. Här finns alla specialinriktningar som finns inom yrket på ett och samma ställe. Sortera bland jobbkategorierna i den smidiga menyn. Sök bland både kommunala- och privata sjuksköterskejobb. Eftersom alla sjuksköterskejobb i landet finns samlade här hittar du både deltids- och heltidsjobb.


Fördelar:

  • Alla ssk-jobb i Sverige
  • Enkel och tydlig sortering
  • Många specialinriktningar
Kom till Sskjobb.se
2

Ledigajobb.se

Arbetsmarknaden är väldigt gynnsam för vårdutbildade personer, framförallt de som utbildat sig till sjuksköterska. Jobb finns i mängder. Ledigajobb.se har ett väldigt stort utbud av jobb. Sjuksköterska har fått en egen kategori på deras sida. Fördelen med denna sida är att du kan söka massvis av sjuksköterskejobb utan CV. Du fyller istället i ett formulär direkt på hemsidan, där du anger utbildning och arbetslivserfarenhet.
Det gör att jobbsökandet går på nolltid.


Fördelar:

  • Sök jobb utan CV
  • Utomlands & i Sverige
  • Smidig navigering
Kom till Ledigajobb.se
3

Kry.se

De senaste åren har de digitala tjänsterna inom sjuksköterskeyrket vuxit i antal. På Kry jobbar både läkare, sjuksköterskor och psykologer. Om du känner att den digitala vården lockar dig är Kry en arbetsgivare att kolla närmare på. De behöver både heltidsarbetare och personer som jobbar på deltid eller per timma. Om du jobbar på Kry kan du kombinera jobb på en ”fysisk” arbetsplats med att jobba digitalt. Kry erbjuder patientmöten på över 30 språk - språkkunskaper värdesätts högt.


Fördelar:

  • Jobba digitalt
  • Heltid, deltid eller timlön
  • Kombinera med ”fysiskt” jobb
Kom till Kry.se

3 saker som skiljer undersköterska mot sjuksköterska

Det är vanligt att undersköterskor och sjuksköterskor samarbetar tätt intill varandra på avdelningar och boenden. Men vilka är egentligen de största skillnaderna?

1. Sjuksköterska - Lön

Skillnaden i lönekuvertet är stor mellan sjuksköterskor och undersköterskor. Under ett helt arbetsliv kommer skillnaden bli väldigt stor. Här kan du få reda på en sjuksköterska-lön och här kan du kolla närmare på en vanlig undersköterska-lön.

2. Administration

Generellt kan man säga att undersköterskor jobbar närmare patienterna. De tar prover, kontroller och sköter omsorgen. En sjuksköterska har mer administrativa uppgifter. Läs mer i artikeln som rör detta ämne: Administration får mer tid än patienter.

3. Yrkesansvar

En legitimerad sjuksköterska har ett personligt yrkesansvar för hur arbetsuppgifterna utförs. Sjuksköterskan har ett ansvar att arbeta evidensbaserat och med beprövad erfarenhet. En sjuksköterska kan få sin legitimation tillbakadragen om detta inte följs.

Sjuksköterska-video med tips

På Youtube finns det mängder med videos som visar hur det är att vara sjuksköterska. Exempelvis har Hallands sjukhus en serie med 17 korta avsnitt som guidar dig kring yrket. Här är avsnitt 16: Tips till dig som vill bli sjuksköterska.